maanantai 22. kesäkuuta 2015

Työmatka EU Studyweeks -seminaariin Kostromaan!

Ehdin jo valittaa, ettei töissä ole ollut tarpeeksi vastuullisia ja haastavia tehtäviä, kun sitten viime viikon maanantaina pamahti kolmesivuinen käännettävä teksti meikäläiselle, enkä ole edes koulutukseltani kääntäjä. Teksti oli venäjänkielinen tieteellinen teksti, joka tuli kaiken lisäksi kääntää englannin kielelle johonkin ympäristöseminaariin. Aiheena oli Sochin ympäristöongelmat ja UNESCON maailmanperintökohteiden suojelu siellä. Sanoisinko, että pienoinen stressi iski, sillä kyseessä oli vielä kiireellinen tehtävä, ja minulta meni yhden sivun kääntämiseen yli 6 h. Onneksi tiistaina sain sähköpostin, että joku amerikkalainen kääntää viimeisen sivun, joten sain huolella kääntää ensimmäiset kaksi sivua ilman kiirettä. Tehtävä olisi ollut oikein mieluinen, jos olisin kääntänyt tekstin suomen kielelle, mutta kahden vieraan kielen pyörittely oli todella raskasta. 

Loppuviikon tehtävänä oli etsiä kahta tapahtumaamme varten tietyiltä Venäjän alueilta kaikki yliopistot ja korkeakoulutasoiset oppilaitokset, ja sen jälkeen vielä niiden sosiaalisen median yhteisöt Vkontaktesta. Tämän etsinnän jälkeen piti lähettää henkilökohtainen viesti yhteisöjen vastaaville, jotta he jakaisivat yhteisön sivulla tapahtumiemme mainoksia. Tämä työtehtävä oli lähimpänä opiskelemiani aineita ja kandiani, jonka kirjoitin sosiaalisen median markkinoinnista. 

Lisäksi minulta kysyttiin viime viikolla, että haluaisinko lähteä Kostromaan EU-studyweeks seminaariin viideksi päiväksi työmatkalle. German-Russian Exchange kustantaa matkat, yöpymisen hotellissa sekä kaikkien päivien ruoat, eli käytännössä kaiken. Tietenkin suostuin ja sain innostuksesta lisätsemppiä ja voimia ärsyttävän käännöstehtävän jälkeen. 


Seminaarissa ovat aiheina muunmuassa seuraavat teemat:

EU-Russia relations: view from the EU

EU-Russia relations: view from Russia

Spain and other Southern countries in the EU: Current challenges and responses

European business in Russia

Current economic situation in EU

.. Ja niin edelleen. Teemat ovat mielestäni mielenkiintoisia ja olen todella innoissani kun pääsen matkustelemaan ja näkemään itselleni uuden kaupungin. Matka kestää 15 h junalla per suunta, eli täytyy vaan toivoa että saisi nukuttua mahdollisimman pitkän ajan matkasta. En ole vielä keksinyt mitä oikein voisi syödä tuollaisella matkalla evääksi.. Liekö junassa edes ravintolavaunua. Omat WC-paperit on ainakin venäläisessä junassa oltava. En matkusta hytissä, vaan avovaunussa (плацкарт), jossa on kahdessa kerroksessa makuupaikat samassa tilassa koko vaunun kanssa, ei siis eristettyinä.

Nyt olen töissä eikä täällä juuri ole muuta tehtävää, kuin järjestellä muiden harjoittelijoiden kanssa huomista saksankielistä picniciä. Olen ihan kybällä mukana, vaikka saksaa en ole koskaan opiskellutkaan :D ich liebe dich vai miten kirjoitetaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti